Jídelní lístek
2. týden (5. 1. 2026 – 9. 1. 2026)
Stáhnout PDFPondělí
Polévka: čočková
- zapečené špagety s mletým masem a sýrem
- zeleninový salát s grilovaným hermelínem, česneková bageta
Úterý
Polévka: dýňová s kokosovým mlékem
- okoun nilský na másle, bramborová kaše, ovocný kompot
- zeleninové placky s květákem, brambory s pórkem, tatarka, ovocný kompot
Středa
Polévka: zeleninová s pohankou
- kuřecí prsa Tandori Masala, dušená rýže, salát zelný s koprem
- halušky s anglickou slaninou a brynzou
Čtvrtek
Polévka: rajská s písmenky
- knedlíky z tvarohového těsta s jahodovou omáčkou
- přírodní plněná kuřecí kapsa šunkou a mozzarelou, brambory šťouchané s cibulkou, salát coleslaw
Pátek
Polévka: bramborová s jáhly
- krůtí na paprice, penne těstoviny
- smažený sýr gouda, steakové bramborové hranolky, tatarka, zeleninová obloha
3. týden (12. 1. 2026 – 16. 1. 2026)
Stáhnout PDFPondělí
Polévka: zeleninová s drožďovými knedlíčky
- masová směs Ratatouille, tarhoňa dvou barev, jablečný kompot
- těstovinový salát se zeleninou, tuňákem a vejcem
Úterý
Polévka: mrkvová se smaženým hráškem
- čočkový kotlík se zeleninou a sušenými rajčaty, cereální kaiserka
- kuřecí ondráš, zeleninová obloha
Středa
Polévka: zeleninová s vločkami
- vepřové výpečky, dýňové halušky, špenát listový se smetanou
- Alpský knedlík - plněný povidly, vanilkový přeliv, mák
Čtvrtek
Polévka: česneková s krupkami
- šípková omáčka s dančím masem, houskový knedlík
- řecký zeleninový salát s olivami, feta sýrem, pita
Pátek
Polévka: rybí krém s kořenovou zeleninou, krutoný
- králičí ragú, dušená rýže s kurkumou, mrkvový salát s ananasem
- domácí hamburger s trhaným masem, zeleninová obloha
4. týden (19. 1. 2026 – 23. 1. 2026)
Stáhnout PDFPondělí
Polévka: hrstková
- kotleta na másle, dušená zelenina, brambory
- zeleninový salát César, losos na bylinkovém másle, krutony
Úterý
Polévka: masový vývar s játrovými knedlíčky a těstovinou
- pečené kuře po novohradsku, jasmínová rýže s kukuřicí, kyselý okurek
- Honzíkovy buchty s tvarohem a povidly, jablko z Veleboře
Středa
Polévka: ragú
- chalupářský bramborový guláš, rohlík
- přírodní kuřecí plátek s broskví a sýrem, brambory opékané, tatarka
Čtvrtek
Polévka: zeleninová s krupičkou
- trhané kachní stehno, zelí červené s červenou řepou a povidly, bramborové knedlíky
- tilápie zapečená se sýrem na smetaně, baby brambory s grilovanou zeleninou
Pátek
Polévka: z vaječné jišky
- masové koule v rajčatové omáčce, těstoviny
- carpaccio z červené řepy, balkánský sýr, bylinková bagetka
5. týden (26. 1. 2026 – 30. 1. 2026)
Stáhnout PDFPondělí
Polévka: maďarská rybí
- vařené vejce, koprová omáčka, brambory
- zapečená tortila s mexickým ragů, zeleninová obloha
Úterý
Polévka: květáková
- tagliatelle, krůtí masová směs, strouhaný sýr
- smetanové rizoto s kuřecím masem a sýrem, kyselý okurek
Středa
Polévka: kulajda
- žemlovka s jablky a tvarohem z Doubravského dvora, máslo, cukr se skořicí
- vepřová roláda s medvědím česnekem, brambory šťouchané s cibulkou, nakládaná zelenina
Čtvrtek
Polévka: jarní s bulgurem
- hovězí nudličky stroganov, jasmínová rýže, salát z čínského zelí
- maďarské zelí s vepřovým masem a klobásou, bramborové špalíčky
Pátek
Polévka: gulášová s fazolemi
- chalupářský karbanátek pečený, bramborová kaše, hruškový kompot
- POLOLETNÍ PRÁZNINY - NEVAŘÍ SE